Turorientering

Sesongen 2021 er i gang!

Turorientering er verdens beste mosjonsform! Turorientering kombinerer gode naturopplevelser med fysisk aktivitet og hjernetrim noe som gir deg godt humør, god helse og mye glede!

I 2021 har vi tre runder:
– 30 poster i Kabelvågmarka
– 10 poster i Svolvær sentrum
– 10 poster i Kabelvåg sentrum (fra 28. juni)

I Svolvær sentrum er det laget et helt nytt kart. Her blir det 10 poster, og mange av disse postene blir tilgjengelige med barnevogn og rullestol. Planlagt oppstart er 1. mai.

Postene i Kabelvågmarka ligger ute fra slutten av mai til 1. oktober. Det settes ut 30 poster fordelt på to kart, ett for vestlige del av marka og ett for østlige del. Postene kan oppsøkes i valgfri rekkefølge. Kart fås kjøpt på Sport 1 og Skandinavisk Høyfjellsutstyr i Svolvær, og Kabelvåg Feriehus & Camping fra 10. juni.

NB! Feil postbeskrivelse på post K24 i Kabelvågmarka. Rett beskrivelse er stein.

I Kabelvåg sentrum blir det en runde på 10 poster med oppstart etter KM-helga 26-27. juni.

Kartene selges i sportsbutikkene i Svolvær, samt hos Kabelvåg Feriehus og Camping. Kart selges også digitalt på turorientering.no. Det blir ikke klippekort i år, så alle poster må registreres med kode på turorientering.no. Det vil også være mulig å scanne en QR-kode på posten i appen Turorientering.

Postene er 30×30 cm plastflagg i hvitt og oransje, med nummer og kode.

Det er to måter å registrere klipp på:

  • Opprett bruker på turorientering.no og legg inn postkodene når du kommer hjem. Registerering av klipp på turorientering.no er gratis.
  • Last ned appen Turorientering og last inn kartet der. Da kan man registrere kodene mens man er i marka (bokstaver eller QR-kode), og det er også mulig å få støtte med GPS. Se lenger ned for brukerveiledning.

Alle som registrerer poster på nett eller leverer inn kontrollkortet sitt, får diplom for registrerte postfunn. Det er ikke nødvendig å ha registrert alle poster! Alle som har levert inn kontrollkort siden starten i 1978 er registrert. Det avholdes premieutdeling ved sesongslutt (annonseres). Ved oppnådde 80 / 160 / 240 / 350 / 500 / 750 / 1000 postfunn, vil en bli tildelt en av O-lagets fine krystallpokaler. Det blir også mulig å kjøpe turorienteringsmerker i gull, sølv eller bronse basert på antall poeng denne sesongen. (Gull: 120 poeng, Sølv: 70 poeng, Bronse: 45 poeng. 50 kr pr merke.)

Hvis du oppdager feil på kartet eller manglende postflagg i marka, vennligst gi beskjed via kabelvagorientering@gmail.com eller telefon 40479383.

For å bli medlem av Kabelvåg O-lag, går man inn på Minidrett.no og registrerer seg der. Medlemskapet koster kr. 100 per medlem. Det er ikke nødvendig å være medlem for å gå Turorientering, men du bidrar til å opprettholde et orienteringsmiljø i Vågan og vil kunne delta på våre løp i O-karusellen.

God tur!

%d bloggere liker dette: